Skip to content

Behandla och ta bort åderbråck

Narva Åderbråckscenter är Sveriges främsta experter på att behandla och ta bort åderbråck. Vi har genomfört över 30.000 åderbråcksoperationer och åderbråcksbehandlingar med fortlöpande goda resultat.  Om du har åderbråck och upplever kosmetiska besvär och/eller symptom är du varmt välkommen att kontakta oss för behandling på någon av våra kliniker. Vi finns tillgängliga i stora delar av landet.

Vad innebär åderbråck?

Åderbråck kännetecknas av blåaktiga, knöliga upphöjningar som huvudsakligen uppkommer på insidan av underbenen. I någon form drabbar åderbråck cirka 30–40% av befolkningen, det vill säga ungefär var tredje person. Det är lika vanligt hos kvinnor och män och med behandling är det fullt möjligt att bli av med dem. Om du vill veta mer om diagnosen kan du läsa mer på vår faktasida.

Har du åderbråck och vill ta bort dem?

Om du önskar att behandla och ta bort dina åderbråck så kan du tryggt och smidigt boka en tid för en konsultation tillsammans med någon av våra specialister. Det första steget är att genomföra en klinisk bedömning och en ultraljudsundersökning för att konstatera åderbråckens karaktär. Därefter kan vi ta ett beslut om vilken typ av åderbråcksbehandling som är lämpligast för just dig.

Behandla åderbråck på Narva Åderbråckscenter

Vi på Narva Åderbråckscenter är Sveriges ledande specialister på åderbråcksbehandlingar och åderbråcksoperationer. Vår personalstyrka består av välutbildade och erfarna läkare och sjuksköterskor med specialistkompetens och lång erfarenhet. Läs mer om våra läkare här.

Narva Åderbråckcenter har utfört över 30.000 åderbråcksbehandlingar sedan starten 2011.

Stefan Nydahl är läkare, docent och medicinskt ansvarig på Narva Åderbråckscenter. Stefan är en av förgrundsgestalterna inom modern åderbråcksbehandling och har många års erfarenhet av att arbeta med avancerad artärkirurgi.

Vad kostar det att ta bort åderbråck?

Kostnaden för en åderbråcksbehandling varierar beroende på ingreppets omfattning. När du gör en undersökning hos våra kärlkirurger får du ett individuellt pris att förhålla dig till. 

Landstinget kan stå för dina behandlingskostnader

Landstinget kan betala för din åderbråcksoperation om du uppfyller specifika kriterier. Läs mer om åderbråcksbehandling via landstinget här.

Vår behandlingsprocess

Så här går vår behandling till

1

Undersökning

Vid nybesök utför en kirurg alltid en noggrann undersökning av dina åderbråck för att få en god uppfattning om vilken behandlingsmetod som är lämpligast för dig.

2

Behandling

Våra behandlingar anpassas alltid individuellt efter patientens unika förutsättningar. Vi har moderna och effektiva behandlingsmetoder som ofta används i kombination med varandra för att uppnå önskat resultat.

3

Efter behandling

Efter din åderbråcksbehandling kan du vara öm i 1–2 dagar. Ömheten är övergående och smärtan kräver sällan smärtstillande medicin. Du kan börja jobba så snart du känner dig redo, men behandlingsområdet kan vara lite svullet efteråt.

Våra behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder för åderbråck

Det finns olika metoder vid behandling av åderbråck. Operation hos oss kan genomföras med laser, skum och/eller virknålsteknik, beroende på vad som passar situationen bäst. Läs mer nedan eller kontakta oss för mer information om åderbråcksbehandling.

Åderbråcksoperation är ett effektivt sätt att bli av med åderbråck, men vilken metod som passar bäst skiljer sig från person till person. Hos Narva Åderbråckcenter utför vi:

end

Endovenös
laserbehandling

Endovenös laserbehandling är en effektiv metod som ersätter den äldre kirurgiska metoden, där man genom ett snitt i ljumsken och på benet drar ut den defekta venen, så kallad ”stripping”. Laserbehandling ger bättre resultat och färre komplikationer.

Med laser behövs inga snitt eller stygn för din åderbråck-operation. Med en liten nål görs ett minimalt hål i huden och en tunn laserfiber förs in i venen. Bedövning i form av kall vätska blandad med bedövningsmedel sprutas in i benet. Därefter förstörs kärlväggen genom upphettning med lasern.

skum

Skumbehandling

I vissa fall passar inte laserbehandling för åderbråck, till exempel om venen opererats bort med den gamla metoden och rester av den finns kvar och orsakar läckage, eller att venen som ska behandlas är mycket slingrig. Då kan istället skumbehandling användas.

Skumbehandling av åderbråck är en kemisk metod som innebär att ett skumpreparat sprutas in i venen som då kollapsar. Injektionsvätskan blandas med luft i en spruta så ett skum uppstår. Detta sprutas sedan in i det aktuella kärlet under under ultraljudskontroll.

virknål

Minimalt invasiv virknålsteknik

Lokala exstirpationer (flebektomier) av åderbråcken är en skonsam behandlingsbetod som utförs i lokalbedövning. De görs ofta i kombination med någon av föregående metoder för ett optimalt resultat. Flebektomier utförs på de synliga utbuktningar och slingriga kärl som uppstått när trycker i venerna är förhöjt. Via millimeter-små punktionshål virkas åderbråcken ut av avlägsnas mekaniskt med speciella venhakar, för såväl funktionellt som estetisk resultat. De små punktionshålen behöver inte sys och lämnar oftast minimala ärr som med tiden bleknar av

Frågor & Svar

Vanliga frågor om åderbråcksbehandling

Inför en operation

Under operationen

Efter en åderbråcksoperation

Icon label

Centralbokning

08-666 20 30

Måndag – Fredag
08:30 – 17:00

Icon label

E-post

info@narvakirurg.se

Hitta hit

Göteborg

Fabriksgatan 10
41250 Göteborg

Luleå

Storgatan 42
972 31 Luleå

Sundsvall

Nytorget 2
852 32 Sundsvall

Östersund

Prästgatan 31
831 31 Östersund

Jönköping

Batterigatan 9
553 05 Jönköping

Lund

Clemenstorget 5
222 21 Lund

Södertälje

Storgatan 3
151 72 Södertälje

Kalmar

Kaggensgatan 37
392 32 Kalmar

Malmö

Regementsgatan 35
217 53 Malmö

Umeå

Storgatan 28 C
903 21 Umeå

Karlstad

Färjestadsvägen 73
654 65 Karlstad

Stockholm

Narvavägen 30, Karlaplan
115 22 Stockholm

Västerås

Västermalms Privatklinik
Stora Gatan 44 A, vån 6
722 12 Västerås

Linköping

Sankt Larsgatan 15
582 24 Linköping

Skellefteå

Nygatan 69
931 34 Skellefteå

Örebro

RelyOn Beauty Clinic
Olaigatan 7, 703 61 Örebro

Om Narva Åderbråckscenter

Våra behandlingar

Villkor

Mer

logos