Synliga ådror på händer och dekolletage

Besväras du av dina synliga blodådror?

När vi försöker avgöra en annan människas ålder tittar vi i regel i första hand på ansiktet och därefter på händerna. Detta är något som många gör helt omedvetet, men detta är ofta grunden för vår uppfattning om ålder innan vi får det bekräftat.

Händer med många ytliga ådror är något som vi ofta kopplar till en högre ålder, det är däremot även vanligt hos yngre. Särskilt kvinnor som är smala, och därmed har mindre underhudsfett, kan ofta ha framträdande synliga ådror på händerna. Förutom ytliga blodkärl på händer förekommer ytliga ådror även på andra delar av kroppen, exempelvis dekolletaget.

Behandling

Viktigt att veta är att de ådror som syns under huden endast tillhör det ytliga vensystemet och kan avlägsnas helt utan att blodtillförseln och blodcirkulationen påverkas, eftersom blodet lätt hittar nya vägar i det djupa vensystemet.

Behandlingen går till så att en läkare sprutar in ett kärlretande medel i venen med en mycket fin nål som gör att den klibbar ihop och ”skrumpnar”.

Efter behandlingen

Själva behandlingen tar bara cirka 15 minuter och det enda som känns är det lilla nålsticket. Du får sedan ett bandage på händerna som ska sitta i två dagar. Därefter ska du leva som vanligt under läkningstiden.

Du kan uppleva av att det spänner och ömmar en del på det behandlade området. Du kan även få små hårda knölar med koagulerat blod som finns kvar i ådrorna medan det läker. Dessa försvinner med tiden, men upplever du att de är väldigt besvärande kan du komma in till oss och träffa en sköterska som kan punktera knölen och klämma ut det som är där inne.

Kontakta oss

Vi på Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center har gedigen erfarenhet av behandling av synliga ådror i Stockholm, och på våra övriga kliniker runtom i Sverige.

Vad kostar behandlingen?

Priset för att behandla synliga ådror kan variera. Du får alltid ett individuellt pris av våra kärlkirurger.

Vanliga frågor

En behandling kostar från 7 000 kr.
Fullständigt pris fastställs vid konsultation hos läkare.

Behandlingen i sig brukar inte göra särskilt ont, du känner bara det lilla sticket från nålen. Många upplever däremot att det behandlade området blir ömt under läkningstiden.

Nej, det kan vi inte göra. Vi kan garantera ett tydligt resultat men i vissa fall krävs kompletterande behandling.

Det är väldigt individuellt. Men i vanliga fall krävs 1-3 behandlingar.

Ett visst resultat kan du se efter ungefär en månad. Slutgiltigt resultat syns först efter cirka 6 månader.

En behandling tar cirka 15-20 minuter.

En av våra legitimerade läkare.

I ungefär en vecka bör du undvika direkt solljus.

Nej, det är bara att komma in till kliniken.

Att inte anstränga det behandlade området, samt att behålla bandaget på i två dagar.

Det kan du göra. Men du får inte anstränga det behandlade området och du måste behålla bandaget på.