Synliga ådror på händer och bröstet

Behandling mot synliga blodådror

När människor försöker avgöra en annan persons ålder titta man i första hand på ansiktet och därefter händerna. Många gör det helt omedvetet, och detta är ofta vad vi grundar vår uppfattning om en persons ålder på innan vi får den bekräftad.

Händer med ytliga blodådror associerar vi ofta med högre ålder, trots att det är vanligt även hos yngre. Särskilt smala kvinnor med mindre underhudsfett kan ofta ha synliga blodådror på händerna. Förutom tydliga blodådror på händerna förekommer synliga ådror även på andra delar av kroppen, exempelvis på bröstet. Många väljer att behandla sina synliga ådror för att ge huden ett yngre utseende.

Vi på Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center har lång erfarenhet av att behandla synliga ådror på bröstet och händerna. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig.

Om behandling av ytliga ådror

Synliga blodådror tillhör det ytliga vensystemet och kan därför avlägsnas helt vid behandling, utan att blodtillförseln och blodcirkulationen påverkas. Blodet hittar enkelt nya vägar i det djupa vensystemet.

Vid behandling används en ytterst fin nål för att injicera ett kärlretande medel i venen, som gör att venen klibbar ihop sig och ”skrumpnar”. Själva behandlingen tar omkring 15 minuter, och det enda som känns är det lilla nålsticket. Du får sedan ett bandage på händerna som ska sitta i två dagar. Därefter kan och bör du leva som vanligt under läkningstiden.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du uppleva att det spänner och ömmar en del på det behandlade området. Du kan även få små hårda knölar med koagulerat blod som finns kvar i ådrorna medan det läker. Dessa försvinner med tiden, men om du upplever att de är väldigt besvärande kan du kontakta oss, så får du träffa en sköterska som punkterar och tömmer knölarna på vätska.

Kontakta oss

Vi på Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center har gedigen erfarenhet av behandling av synliga ådror, både i Stockholm och på våra övriga kliniker i Sverige.

Vad kostar behandlingen?

Priset för att behandla synliga ådror kan variera. Du får alltid ett individuellt pris av våra kärlkirurger.

Vanliga frågor

En behandling av synliga ådror kostar från 7 000 kr.
Fullständigt pris fastställs vid konsultation hos läkare.

Behandlingen i sig brukar inte vara speciellt smärtsam, då du enbart känner det lilla sticket från nålen. Många upplever däremot att det behandlade området ömmar under läkningstiden.

Nej, det kan vi inte göra. Vi kan garantera ett tydligt resultat men i vissa fall krävs kompletterande behandling.

Det är väldigt individuellt, men normalt krävs 1–3 behandlingar.

Du kan se ett visst resultat efter ungefär en månad. Slutgiltigt resultat syns först efter cirka 6 månader.

En behandling av synliga ådror tar cirka 15-20 minuter.

Behandlingen utförs av en av våra legitimerade läkare.

Du bör undvika direkt solljus i ungefär en veckas tid efter behandlingen.

Nej, det är bara att komma in till kliniken.

Att inte anstränga det behandlade området, samt att behålla bandaget på i två dagar.

Ja, men du får inte anstränga det behandlade området och du måste behålla bandaget på.