Äntligen resultat! – Maria 53

Äntligen resultat! – Maria 53

Maria är 53 år gammal och har sedan hon fick sitt andra barn vid 22 års ålder lidit av sina ådernät. De blossade upp i samband med graviditeten på grund av viktuppgången och hormonförändringarna som medföljde.

– Jag bryr mig mycket om mitt yttre och gillar att se fin ut, säger hon. Jag kände mig inte alls bekväm med att gå barbent och klädde mig, oberoende av hur varmt det var, uteslutande i långbyxor. Det påverkade min livskvalitet mycket helt enkelt.

Maria sökte ganska tidigt vård för sina besvär och bedömdes först som en landstingspatient och behandlades inom allmänvården men såg inga som helst resultat och sökte sig därefter till privat vård och behandlades på flera olika kliniker.

– Det var hopplöst. Jag träffade flera specialister och fick så många sprutor men jag kunde inte se någon som helst skillnad på mina ben.

Maria gav helt enkelt upp på att bli kvitt sina ådernät i många år men efter den otroligt varma sommaren 2018 där det blev riktigt kämpigt att hela tiden ha på sig långbyxor tog hon upp sökandet igen och hittade till Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center.

– Jag blev så imponerad! Alla på kliniken såg mig och mina problem och gjorde allt för att hjälpa mig. Jag såg ingen hets och stress hos någon av dem utan de tog sig tid att behandla båda mina ben så noggrant och efteråt fick jag fika och ta det lugnt i en skön fåtölj innan jag kände mig redo att åka hem.

När hon får frågan om hur återhämtningen efter behandlingarna varit säger hon glatt att hon bara känt sig aningen svullen och öm första dygnet efter behandlingen och känt att hon behövt bära stödstrumpor men att det annars inte alls varit några som helst komplikationer.

Eftersom Maria hade så mycket ådernät har hon behövt genomgå flera behandlingar och är medveten om att hon kan behöva underhålla med fler behandlingar framgent eftersom hon har genetiska tendenser till att utveckla nya ådernät.

– Att jag måste behandlas igen känns inte alls jobbigt längre eftersom jag vet att jag kommer bli så väl omhändertagen, säger hon med ett leende. Jag har ju träffat flera olika sköterskor och läkare på kliniken och alla har varit precis lika trevliga och varma i sitt bemötande.

Maria ser nu fram emot att bära sina sommarklänningar och att gå till stranden igen. Och hälsar att hon brukar rekommendera Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center till många anhöriga med ådernät och/eller åderbråck.

Lider du, precis som Maria, av dina ådernät, eller åderbråck, är du varmt välkommen att kontakta oss för mer information och/eller för att boka tid för en undersökning! 

Boka en tid hos Sveriges främsta experter inom åderbråcksbehandling