Coronatest Stockholm | Åderbråcksspecialisterna ^

Coronatest Stockholm

Gör coronatest hos oss!

Vi kan nu erbjuda coronatest för dig i Stockholm med omnejd eller för dig som har vägarna förbi. På grund av högt tryck ber vi er att boka en tid via bokadirekt.se, där finns alla lediga tider. Drop-in gäller endast i mån av tid. Vid frågor, vänligen ring 08-666 20 30.

Om testet:

• Kombinerat antikroppstest som mäter lgG och lgM.
• Testet är CE-märkt.
• Testet tas med ett stick i fingret och analyseras av vårdpersonal.
• 99 % tillförlitlighet vid positivt resultat.
• Få med dig ett intyg på resultatet.
• Pris 799:-

Vi följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger och därför bör du stanna hemma om du har symptom eller känner dig sjuk för att minimera spridningen.

Coronatest företag

För företag som vill testa sin personal erbjuder vi även möjligheten att vi smidigt kommer ut till ert kontor. Boka en tid då vi kommer ut till er genom att ringa 08-666 20 30 eller maila [javascript protected email address].

Mängdrabatt kan ges beroende på antal anställda. För att vi ska komma ut till er måste ni vara minst 10 anställda annars är ni varmt välkomna till oss.


Vanliga frågor och svar

Vad visar våra coronatest?

Våra coronatest visar om du har haft Covid-19. Man ser om kroppen har utvecklat antikroppar mot viruset.

Vad använder vi för test?

Vi har två olika serologiska tester. Bägge är CE-märkta och mäter antikroppsnivåer av IgM och IgG.

Vilka svar kan testet ge?

 1. Provet är negativt för både IgM och IgG och individen har då inte utvecklat några antikroppar mot COVID-19. Bör iaktta försiktighet och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer eftersom resultatet inte utesluter pågående eller nyligen genomgången infektion.
 2. Provet är negativt för IgG, men positivt för IgM. Individen kan nyligen vara infekterad och bör därmed vara extra uppmärksam om nya symtom uppvisar sig. Ett rent IgM svar (utan IgG) kan inte bekräfta en genomgången COVID-19 infektion. Därför bör ett nytt test tas efter 7 dagar för att se om personen då har utvecklat antikroppar.
 3. Provet är positivt för IgG- eller positivt för både IgG och IgM. Individen har utvecklat antikroppar mot COVID-19 och är högst sannolikt skyddad mot att infekteras igen.

 

Hur genomförs testet?

Testet tas med ett stick i fingret och analyseras av vårdpersonal. Provsvaren kan läsas av inom 15 minuter och visar om du har lgM och/eller lgG eller ingetdera. Du får sedan med dig ett intyg på resultatet.

Hur säkert är testet?

En studie som genomförts av Akademiska Sjukhuset i Uppsala, i samarbete med Uppsala Universitet, visade att Novirals test har en sensitivitet på 69% för IgM och 93% för IgG och att testets specificitet är 100% för IgM och 99.2% för IgG. Genom ytterligare validering med serologisk ”gold standard” visade testet också en sensitivitet (känslighet) i studien på 100% för både IgM och IgG. Testets träffsäkerhet är starkt kopplat till när i infektionsförloppet det utförs. Studien är publicerad och kan tillhandahållas här.

Vad menas med testets sensitivitet?

Det är andelen av de som är smittade som får ett positivt testresultat.

Sensitivitet är ett mått på testets förmåga att upptäcka och bekräfta sjukdom.

Vad menas med testets specificitet?

Det är andelen av de som inte är smittade och som får ett negativt testresultat.

Specificitet är ett mått på testets säkerhet i att utesluta smitta.  

Vilken säkerhet har jag när jag utför testet hos er?

Vår vårdpersonal har på sig munskydd, förkläde och handskar under utförandet av testet. Alla ytor spritas noggrant. Vi tar inte heller emot personer som känner sig sjuka eller har några symtom. Om det blir trångt i lokalen kommer vi be personer att gå ut i väntan på sitt provsvar.

Drop-in för Coronatest?

Vi har Drop-in i mån av tid. På grund av högt tryck ber vi er att boka en tid via bokadirekt.se, där finns alla lediga tider. 

Är testet CE märkt?

Ja, testet är CE-märkt*.

*CE-märkning är en produktmärkning inom EU och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). En produkt med CE-märkning får säljas i EES-området. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (i överensstämmelse med EG-direktiven).

Varför måste vårdpersonal utföra testet?

Testets CE-märkning är endast giltigt om testutförandet görs av vårdpersonal. Testresultatet behöver tolkas och analyseras på rätt sätt. Fler parametrar än bara testresultatet som exempelvis uppvisade symptom behöver tas med i analysen och rekommendationen framåt.

Blir man helt immun vid ett positivt resultat eller kan jag smittas av COVID-19 igen?

Om du har genomgått en coronavirusinfektion nyligen har du högst troligen uppnått en immunitet. Enligt Folkhälsomyndigheten är det oklart hur länge och hur väl man kommer att vara immun om man har smittats och byggt upp antikroppar mot viruset. Därför bör du ändå vara försiktig för din egen och andras skull. Utifrån tidigare erfarenheter så är det inte vanligt att man smittas fler gånger under en och samma säsong.

Vem ska stanna hemma?

Vi följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger och därför bör du stanna hemma om du har symptom eller känner dig sjuk för att minimera spridningen. Har du symtom som tillexempel snuva, hosta eller feber ska du låta bli att träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk.

Jag vill testa mig för coronaviruset men har symtom, vad gör jag?

Följ Folkhälsomyndighetens riktlinjer och stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Du kan sedan testa Dig om Du har haft symtom minst en vecka innan och varit helt symtomfri de senaste 48 timmarna.

Typiska symptom för COVID-19

Enligt WHO är nedanstående symptom de mest typiska för COVID-19:

 • Feber
 • Torrhosta
 • Trötthet

 

Andra förekommande symptom för COVID-19 är:

 • Halsont
 • Snuva
 • Slem i halsen
 • Huvudvärk
 • Muskelvärk
 • Ledvärk
 • Illamående
 • Diarré
 • Nedsatt smak
 • Nedsatt lukt
 • Andningsbesvär
 • Andfåddhet
 • Smärta vid andfåddhet