Ådernät Stockholm | Åderbråcksspecialisterna ^

Ådernät Stockholm

Din trygghet är viktig för oss!

För din trygghet under den rådande situationen erbjuder vi nu gratis telefonkonsultationer.

Du ringer och bokar dessa som en vanlig konsultation och anger ditt telefonnummer så kommer vi att ringa upp dig på din bokade tid.

Ådernätsbehandling i Stockholm mot ytliga blodkärl på benen

Besväras du av spindelnätsliknande små blodkärl på benen, så kallade ådernät på benen? Ådernät är väldigt vanliga och är i sig helt ofarliga, men kan upplevas som väldigt störande rent kostmetiskt. 

Vi på Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center tar dagligen emot patienter för att behandla ådernät i Stockholm. Kontakta oss via mail eller på telefon: 08-666 20 30.

Allmänt

Vad är ådernät?

Ådernät är små nät av blåröda utvidgade kärl som ligger i det yttersta hudlagret. Dessa är 0,1–1 mm i diameter och upplevs ofta som kosmetiskt störande, men ger inga symptom. De kan finnas på hela kroppen, men främst har man ådernät på benen. Hos ca 85% hittar man ådernät.

Vad är skillnaden mellan åderbråck och ådernät?

Ådernät och åderbråck är inte samma sak, tvärtemot vad många tror. De uppstår dock båda i venerna, framförallt på benen även om ådernät också kan uppstå i till exempel ansiktet och på armarna.

En vanlig uppfattning är att ådernät är ett första tecken på åderbråck, men man behöver oftast inte vara orolig för att få åderbråck.

Varför får man ådernät på benen?

Ådernät kan uppkomma i samband med graviditet, stigande ålder eller utan rimlig orsak, men anses ofta som kosmetiskt störande.

Allmänt om vår behandling av ådernät i Stockholm

Är du intresserad av att ta bort ådernät? Här kan du läsa mer om hur en ådernätsbehandling hos oss går till:

  • Vid behandlingen injiceras ett kärlretande ämne i ådernäten med en ytterst fin nål.
  • Under behandlingen kan vissa patienter uppleva viss sveda och mindre smärta, men dessa är övergående.
  • Det kan ofta behövas flera behandlingar, och fullt resultat kan inte garanteras.
  • Solexponering bör undvikas ca en vecka efter en ådernätsbehandling.

 

Behandla inte ådernät vid:

• Hudatrofi – tunn hud
• Infektiösa hudsjukdomar
• Stasödem – kraftig svullnad i benen

Möjliga komplikationer

Det är väldigt ovanligt att få komplikationer, men precis som vid alla sorters ingrepp kan komplikationer förekomma i vissa fall. Möjliga komplikationer är exempelvis:

  • Blåmärken
  • Kärlnybildning
  • Tromboflebit – ytlig blodpropp
  • Pigmentering
  • Allergier

 

Vanliga frågor

Vad kostar en behandling?

Vi utför behandling av ådernät med pris 4700 kr. I de flesta fall behövs fler behandlingar för fullt resultat. Andra behandlingen kostar 3000 kr.

Kan ni garantera fullt resultat efter en behandling?

Svar: Nej, trots att vi använder den främsta och bästa metoden (sklerosering) på marknaden, kan vi inte garantera resultat. Forskarna världen över är fortfarande oförstående kring varför vissa får goda resultat och andra inte. Det är dock fastställt och allmänt känt att läkemedlet vi behandlar med är den behandlingsform som ger bäst resultat.

Hur många behandlingar krävs för fullt resultat?

Svar: Som beskrivet ovan kan vi aldrig garantera resultat oavsett hur många behandlingar du gör, men ca 70% av patienterna upplever sig nöjda efter 1–3 behandlingar.

Gör behandlingen ont?

Svar: Det är en individuell upplevelse och behandlingen kan upplevas som allt från ”getingstick” till viss grad av obehag. Behandlingen är inte helt smärtfri.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat efter en behandling?

Svar: Blodkärlen bleknar med tiden och du kan se fullt resultat efter ca tre veckor.

Hur länge skall jag undvika solen efter en behandling?

Svar: Så länge du ser små ärr/prickar från insticksställena på benen bör du undvika solen. Dessa brukar ha försvunnit efter ca en vecka.

Behöver jag förbereda mig innan en behandling?

Svar: Nej, du behöver inte förbereda dig.

Hur lång tid tar en behandling?

Svar: En behandling tar ca 45 minuter beroende på mängden ådernät.

Hur lång tid behöver det gå mellan behandlingarna?

Svar: Det bör gå 4–6 veckor mellan behandlingarna.

Vem utför behandlingen?

Svar: Behandlingen utförs av legitimerade och specialistutbildade sjuksköterskor. I undantagsfall utför en av våra läkare behandlingen.

Kan jag jobba samma dag?

Svar: Ja, du kan gå tillbaka till jobbet direkt efter behandlingen. Behandlas du under sommaren kan mörka strumpbyxor eller långbyxor vara att föredra, då benen kan se något svullna, prickiga och röda ut under det första dygnet efter en behandling.

Vad skall jag tänka på direkt efter behandlingen?

Svar: Infektionsrisken är störst första dygnet efter en behandling, så undvik: parfymerad hudkräm, bastu, pool och liknande aktiviteter som kan medföra ökad risk för infektion. Hård träning kan undvikas första dagen, dock är promenader bara positivt för att öka blodcirkulationen och påskynda läkning.

Om det kliar på benen de första timmarna efter behandlingen, kan receptfritt antihistamin köpas på Apoteket, vilket kan lindra klådan något. Denna klåda är dock förväntad, helt ofarlig och övergående.

Önskar du boka tid för konsultation, eller har du övriga frågor, tveka inte på att kontakta oss

Specialiserad klinik för åderbråcks- och ådernätsbehandling